"Споделяме музика, емоция, култура"

Популярни български изпълнители ще пеят на живо на ключови локации в София

Музикално събитие раздвижва столицата през следващите дни. От 17 до 27 юни 2014 г. София е домакин на "Споделяме музика, емоция, култура" - съвместен проект на МУЗИКАУТОР и ПРОФОН в партньорство със Столична община, Българската музикална асоциация, Българската Хип Хоп Асоциация и Българската асоциация на музикалните продуценти в подкрепа на музикалното творчество, споделянето, музикалните индустрии и кандидатурата на София за Европейска столица на културата 2019.

Събитията в календара на „Споделяме музика, емоция, култура“ се организират на ключови градски локации в центъра на София: като подлеза на СУ, "Попа", "Синьото", подлеза на НДК, фонтана на бул. "Витоша" и Народния театър.

От 18:00 часа във всеки от дните български музиканти от различни поколения ще изнасят кратки концерти на живо с музика от максимално широк кръг жанрове. Сред тях ще са както изявени имена като Калин Вельов и Тумбаито, Белослава, Васко Кръпката, D2, така и млади артисти - Рафи, Жана Бергендорф, Кристо, Михаела Филева, Venzy, Невена и Апо, Делта Рустърс и др.

В събитията ще вземат участие камерни класически формации на Музикално училище „Любомир Пипков“ и Националната филхармония, както и различни фолклорни изпълнители . В програмата ще се включат и атрактивни хип-хоп артисти, DJ-и и графити художници.

Наред с изпълненията на живо, в рамките на кампанията два специално брандирани трамвая ще пътуват по линия 12. Значими представители на културния и политически елит в столицата ще бъдат поканени да се повозят в тях и да изразят своето мнение за мястото на културните индустрии в икономическия живот на страната и техния потенциал за развитие и подобряване на качеството на живот.