Квартет ЕОЛИНА с празничен концерт по желание на публиката в Етнографския

Днес (14 юни) в 20 ч. живописният двор на Етнографски музей ще се изпълни освен с птичи трели и с ефирни, но и темпераменти, напълно хармонични звуци. Това ще стане възможно, защото на подиума на 50-годишния Международен фестивал на камерната музика ще излезе с 5 години по-младият Квартет «Еолина». Ценителите ще могат да се насладят на необичайната звукова симбиоза между арфата на Весела  Желева, виолата на Владислав Андонов, флейтата на Николай Коев и пианото на Богдан Станев.

45 години Квартет „Еолина” защитава името си, вдъхновено от еоловата арфа и древногръцкия бог на ветровете Еол. Артистите го правят с богатата си концертна дейност по света, с участията си на национални и международни фестивали, със значимата си звукозаписна дейност у нас и зад граница. Ще го направят и пред пловдивската публика. Тя ще избира кои от 45-те произведения от внушителния и уникален репертоар на квартета с музика от шест столетия да изпълни „Еолина”.

Утрешната неделя (15 юни) е белязана в юбилейната програма на Камерния фестивал с два концерта. В 11.30 часа в зала „Съединение” е матинето на Камерна капела „Полифония” с диригент Людмила Герова; на пианото – Ивелина Иванчева.

Моцарт, Сметана и Шуберт ще прозвучат в изпълнение на Трио „Атанасов”, Франция – от 20 часа в Етнографския музей. Този концерт е в партньорство със Софийски музикални седмици.