Открит урок за бременни в МБАЛ "Пловдив"

Тази събота

Как е най-правилно да се храни бременната жена, докато очаква своето дете и по време на кърменето. Какви лекарства са й позволени. Може ли да бъде обезболезнено раждането и по какъв начин.

На тези и още много други въпроси отговори ще получат бъдещите майки и татковци, които посетят лекцията „Всичко за бременността и раждането“. Тя се организира от отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ „Пловдив“ и ще се проведе в заседателната зала от 10,30 ч. в събота, на 21 юни.

Д-р Мария Матеева и д-р Милен Карагеоргиев ще запознаят двойките с най-правилния режим на труд и почивка. Ще обяснят предимствата на нормалното раждане пред Цезаровото сечение, както и кога непременно се налага да се направи секцио. Участниците в срещата с акушер-гинеколозите ще могат да дискутират за и против таткото да присъства на раждането. Ще има възможност и за индивидуални консултации.

Бихме се радвали да бъдем полезни и да помогнем на дамите плавно да преминат през тези най-значими моменти от техния живот – бременността, раждането и кърменето, посочи началникът на отделението д-р Жорж Пелев.