Деветокласник от Добрич, спечели стипендия за обучение в Далас

Добрич Лайф

19-06-2014, 14:53

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Кметът на Добрич Детелина Николова се срещна днес с деветокласника Мартин Димитров, който ще получи стипендия на американското посолство по Програма YES /Kennedy Lugar Youth Exchange and Study/.

 Мартин е ученик в Езикова гимназия „Гео Милев“. Той и още пет момичета от България са спечелили стипендии по американската програма YES. Те ще заминат на едногодишно обучение в Далас, САЩ.

Обучението се спонсорира от правителството на САЩ. На избраните ученици се предлагат: безплатен двупосочен билет, едногодишен престой в подбрано американско семейство и обучение в училище, месечна стипендия за участие в обществени дейности, медицинска застраховка и др.

Мартин Димитров обича да рисува, увлича се по физиката и имам отличия от национални олимпиади, но мечтая да стана архитект, разказа младият българин преди заминаването.

 Момчето получи на среща с кмета на Добрич Детелина Николова филм за града, диск с добруджански песни и сувенири, както и напътствия да разкаже на американските си приятели за историята и културата на Добруджа и България.