ГЕРБ: Бургас ще има Факулет по обществено здраве!

С пълно мнозинство днес бе прието решението да бъде открит Факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” към държавния университет „Проф. д-р Асен Златаров в Бургас. То бе подкрепено от постоянните парламентарни комисии по образование и наука, и по здравеопазване.

„Това е пример как независимо от политическите пристрастия, когато имаме обща важна кауза, можем да се обединим около нея и да насочим усилия към осъществяването й. Благодаря на всички колеги, които работиха през цялото време за бъдещето на българските студенти, които ще се обучават във факултета”, сподели народният представител от ГЕРБ-Бургас д-р Галина Милева по време на обсъжданията в комисиите.

„Създаването на дългоочаквания Факултет по „Обществено здраве и здравни грижи” е в интерес на българското образование и здравеопазване. С откриването му ще се отговори на нарастващата потребност от квалифицирани кадри за медико-социални грижи, ще се повиши нивото на здравеопазването. Ще се подобри здравното обслужване в областта и региона. Младите хора могат да останат в региона и да се  реализират”,  категорични са бургаските народни представители.