Стара Загора готова да изпрати жива сила и техника за Варна

Кметът изпрати съболезнователен адрес

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров изпрати писмо до кмета на Варна Иван Портних, с което изразява готовност да окажем помощ в жива сила и техника при необходимост.

Тодоров изрази в писмото съпричастността на Стара Загора по повод трагичните събития, разиграли се в града привечер на 19-ти юни 2014 г.
„Бих искал да Ви уверя, че Стара Загора е с вас в този момент на изпитания и човешко страдание. Заявявам готовността на старозагорци да помогнем, като направим необходимото, за да понесете по-лесно трагедията и да се справите по-бързо с разчистването на пораженията и връщането към нормален живот, пише Живко Тодоров.

В писмото си той изразява увереност, че „хората на Стара Загора ще се присъединят към акцията за събиране на средства, като изпратят SMS с текст: DMS VARNA на номер 17 777 за всички мобилни оператори на цена 1 лев. „Съпричастността в тежък момент няма цена", пише още кметът на Стара Загора.

В знак на съчувствие за загиналите, в деня на национален траур – 23 юни, Община Стара Загора ще постави черен креп и ще спусне наполовина флаговете пред сградата на администрацията.