Хотелиер осъди "паяка" в Слънчев бряг, валят още дела в съда

Връщат му парите за репатриране

Десетки дела са заведени в съда срещу "паяка" в курорта Слънчев бряг. Туристи обжалват масово наложеното им принудително репатриране. Глобите са скандално високи, ахората просто няма къде да паркират. Мотивите, с които водят дела са, че паякът действа незаконно в курорта. Вечеима и прецедент на спечелени съдебни битки. 
Известният хотелиер Сава Чоролеев вече осъди на три инстанции "паяка" в Слънчев бряг. След дълга сага, продължила точно две години, върховните магистрати са се произнесли, че репатрирането е било незаконно. Бизнесменът Чоролеев завел дело, след като през лятото на 2011 г. репатриращите коли на "Слънчев бряг" АД, които вдигнали няколко пъти фирмените му автомобили заради неправилно паркиране. Всички актове били съставени на името на фирмата му "Глобал Тур". Магистратите са преценили, че репатрирането и наложените санкции са незаконни. Сега акционерното дружество ще трябва да възстанови на хотелиера всичко, което е платил. Делото вече е с решение на Върховния административен съд. Това показва, че действията на Слънчев бряг АД, са незаконни.
През 2011 година АД-то въведе Синя зона и нови правила за паркиране и вътрешния ред в комплекса. Тъй наречените „паяци” дебнат на всеки ъгъл, плащането става чрез СМС, а глобите са солени – 50 лева. Хотелиерите настояха пред "Слънчев бряг" АД да се спре репатрирането на неправилно паркиралите автомобили, а да се слагат само скоби. При вдигането на автомобилите и качването им на „паяка” се задействали алармите, които вдигали шум и стряскали туристите.