Молебен в Кипър за пострадалите и загинали във Варна

На острова отвориха пунктове за помощи, заради проблем с дарителския номер

Сънародниците ни в Кипър, които представяват една от най-големите общности от българи в чужбина, в  ЕС, отриха пунктове за набиране на помощи за бедстваща Варна.

На 20 юни цял ден хората са правили отчаяни опити да изпратят смс на еднния номер, валиден за всички мобилни оператори, но без резултат.  

Чрез "Българският вестник" в Кипър, сънародниците ни започнаха кампания по набиране на средства, за да не губят време, а да помогнат на пострадалите при бедствията. 

Междувременно молебен за пострадалите и обща панихида за починалите при водното бедствие в Аспарухово ще се състои в неделя в Кипър. Те ще бъдат отслужени от българския свещеник на острова отец Станислав Симеонов.

Кутии за събиране на парични помощи са поставени във всички български магазини в Никозия, Ларнака, Лимасол и Паралимни. Кутии са сложени и в Консулската служба в посолството на България в Никозия, както и в българско училище.
Набраните средства ще бъдат изпратени от Съюза на българите в Кипър по разкритата специална банкова сметка на Българския червен кръст, за да стигнат до нуждаещите се.

На територията на острова жимеят около 35 хиляди сънародници.