Кристалина Георгиева: Помощите за пострадалите ще се раздават по много ясни критерии

Еврокомисарят по бедствията посети заедно с президента Росен Плевнелиев бедстващия район "Аспарухово"

Еврокомисарят по бедствията Кристалина Георгиева посети днес бедстващите граждани от варненския район "Аспарухово", който в момента се възстановява след разрушителната приливна вълна.

Още с пристигането на Георгиева, хората от района й връчиха лопата и тя символично се включи в разчистването на отломките, в което в момента участват десетки доброволци.

Ресорният комисар обиколи някои от най-засегнатите улици, започвайки от ул. "Белгород".

Тя обяви, че помощите за пострадалите ще се раздават по много ясни и строги критерии и случаите трябва да се разглеждат детайлно. Помощите трябва да се раздават на базата не само на това какво е загубило семейството, но е да се взема предвид какво е финансовото му състояние, подчерта Кристалина Георгиева.

Еврокомисарят съобщи още, че е получила уверение от говорителя на Европейската комисия Йоханес Хаан, че Оперативната програма "Регионално развитие" ще бъде размразена.

Заедно с Кристалина Георгиева на инспекция в бедстващите региони в страната е и президентът Росен Плевнелиев. По-късно днес те ще посетят и Добрич, където, придружавани от кмета на града Детелина Николова, ще обходят местността Гаази баба, кварталите "Югоизток" и "Иглика" и района до Хуманитарна гимназия.