Мостът на влюбените разказва "Приказка за вълшебната флейта"

Изложбата на открито стартира днес и ще продължи до 8 юли

Галерия на открито на Моста на влюбените в София откри изложбата на Пенко Гелев с илюстрациите от "Приказка за вълшебната флейта", информират от Столична община.

Художественото събитие започна днес, 21 юни, и ще продължи до 8 юли.

В ядрото на историята за Папагено, Тамино и Памина стои любовта като най-силната движеща сила, която не познава страх и не се спира пред предизвикателствата, които се появяват на пътя ѝ. Ето защо картините на Пенко Гелев намират своето подходящо място в градската среда и очакват за среща всички, които желаят да се потопят в една красива приказка за живота, разказват организаторите.

Още преди публикуването на "Приказка за вълшебната флейта", по време на годишното издание на Cow Internetional Design Festival 2013 авторитетно жури от цял свят отреди награда на Пенко Гелев за илюстрациите към изданието. През пролетта на тази година те донесоха на художника и националната награда "Константин Константинов" в категорията "Илюстратор".

Изложбата се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата през 2019 г.