Лопати, кирки и добри хора за залятия от 2-метрова вълна манастир

Десетки са пожелалите да помогнат днес на майка Серафима в "Меден рудник"

Десетки бургазлии са откликнали на горещата молба за помощ на майка Серафима, игуменката на манастира в "Меден рудник" - "Света Богородица". Той беше залят вчера от двуметрова вълна, след пороите, която остави вода и кал в стаите, параклисите и двора. Хората са се интересулави основно как могат да бъдат полезни.

Днес с организиран превоз от Община Бургас за по-известното като Аязмото място ще потеглят повече от 25 души, които от 21 юни са се обадили да заявят желанието си да помогнат. От общинска администрация обаче предполагат, че доброволците ще бъдат далеч повече, но с лични автомобили и материали.

Според дежурните в общината това, което е необходимо на първо време за почистване на манастира са най-вече кирки, лопати и торби и колички за извозване на отлобките и отпадаците.

Всеки желаещ да помогне може да го направи и днес. Автобус ще тръгне в 10.00 часа от спирката пред Областна управа. В 10.15 часа той ще качи други желаещи от бензиностанция "Газпром" в "Меден рудник" и ще продължи към манастира.