Обвинената в убийството на малката Алекс се отказа от самопризнанията си!

Атанаска Георгиева посочила по име истинския убиец, който я изнасилил до трупа на детето!


Разследването на зверското убийство на малката Алекс от Поморие може да вземе неочакван и драматичен обрат! Обвинената в тежкото престъпление Атанаска Георгиева се е отказала от показанията си! Информацията потвърди и сестра й Северина Димитрова.

Преди няколко дни Атанаска сама е поискала да говори и е разказала коренно различна версия от тази, в която призна: „Аз убих Алекс”. Заклеймената от цяла България като жестока удушвачка жена твърди, че е направила самопризнанията под огромен страх от убийство и заплаха, че, ако проговори, ще бъде ликвидирано цялото й семейство.

Новите й показания звучат като психотрилър, изпълнен със сцени на кървави ужаси. Информацията, до която се добрахме, е неофициална, тъй като от разследването категорично отказват каквито и да е данни. Според нашите източници, Атанаска е посочила кой е убиецът и го е назовала по име. Цитираният от нея килър е млад мъж, приятел на семейството на Алекс, когото тя познавала само визуално, защото им идвал често на гости. По думите й, семейният приятел удушил детето в деня на изчезването му, а после го качил на тавана при Атанаска. Занесъл го увито в детско одеялце. Казал й да мълчи. След това, за да я стресира и за да й покаже, че не се шегува

я изнасилил до трупа на момиченцето

После грабнал ръката й и я поставил върху найлоновия чувал с трупчето. Оставил нейни отпечатъци и върху тиксото, омотано около вратлето. След това взел мъртвото дете, увито с одеялцето, и го изнесъл навън.

Вечерта Атанаска не мигнала от тревога. Тя не знаела къде е отнесено мъртвото дете, докато на следващия ден не го намират под леглото й. Версията на Георгиева е, че докато е била на разпит в полицията на следващия ден, някой се е промъкнал в дома й и е подхвърлил тялото.

Роднините на Атанаска потвърдиха пред наш репортер, че са чули от нея същия разказ. Те обаче отказват на този етап да дадат повече подробности. Сестра й Северина Димитрова потвърждава всичко това и с десетки постове в страницата си във Фейсбук. Тя дори дава описание на убиеца, чието име също знае, но отказва да назове:

„175 см, едър, тъмна къса коса, кафяви злобни очи, кръгла глава, с белег от пукнато във вид на резка отзад на главата, около 30-35 години. Луд”

На 13 юни Северина е публикувала следния текст в социалната мрежа: „Много скоро истината ще излезне! Боря се със всички сили! Всъщност вече много хора я знаят, но не е дошъл момента за разгласяване. Убиецът е един. Жертвите са повече от две. Замесените във прикриването на истината са доста. Семейството на малкото момиченце също знае кой го направи. Замесени полицаи в тормоза на Атанаска - 2 бр. Други от по-висше ниво - 2 бр. Дано няма други. Единият от тях се е обърнал на страната на истината. Но.......Трупчето е преместено в таванското помещение след обяд, след като кучето е извършило обиск два пъти. Аз и децата ми сме били в полицията, за да се дразни психиката на Атанаска от силния плач на малката Светлана. Атанаска не е била разпитвана за каквото и да е от 11 април до 28 май. На 11април тя е потърсила помощ, преди да направи самопризнанието - искала е да каже какво се е случило. Помощ не е получила. На 5-ти 6-ти ден от ареста Атанаска казва част от истината и имената на замесените. Казва там, където трябва. Разговорът се потулва. Никъде не се записва. А най-важното изречение е било:

"АЗ НЕ СЪМ ФИЗИЧЕСКИЯТ УБИЕЦ НА АЛЕКСАНДРА"

Към днешна дата това изречение вече записано черно на бяло със всички подробности и се намира в съда. Благодарение на хората, на които им пука за сестра ми и за Алекс. Законът гласи, че престъпникът трябва да бъде задържан с цел да не извърши ново престъпление. Питам ви аз тогава, защо убиецът е още на свобода? За кой работи закона?”, пиша сестрата на набедената за жестока килърка във Фейсбук.

Северина буквално е заляла с постове страницата си, до която имат достъп само приятелите й. Тя не разказва от начало докрай новата версия, но публикува определени цитати на хора. От публикуваното става ясно, че Северина обвинява неизвестни лица в опит да се прикрие истинският убиец. На 8 юни тя пише: "Казваш, че си ти, защото си нямаш на идея какво ще се случи в ареста, забавлението от снощи ще продължи и жива от тук няма да излезеш. Признавай и да те карат в Бургас - полицай "Х".
По-късно същия ден тя дава още един цитат, който очевидно е на посочения от сестра й убиец: "Няма да казваш на никой, че съм бил тук. На никой нито дума. Ще ви изтрепя всички до 9-то коляно. Ще подпаля хотела. Ще почна от най-малкото, ще ги изкормя". А под този цитат тя самата дава и следния „отговор”, отправен към „истинския убиец”: „Аууууу много се уплаших. Изнасилвач. Хубаво ли ти беше ааа? Защо го направи до детенцето, бе? А март месец как беше? Ще намеря жертвата. Тя може и да мълчи кои сте вие двамата, но не и аз. На мен не ми пука. Не ме е страх. Заменям си живота за истината. Не сте познали кой плашите. Хванахте се с неправилния човек. Всички до един замесени в убийството на Алекс, изнасилването - 2 броя и оскверняването на авторитета ми, ще заминете в затвора. Нищо не е в състояние да ми затвори устата.

Майната й на сестра ми, майната ми и на мен. Детенцето го заслужава, заради него ще си платите. Няма да останете скрити и на свобода”,

пише Северина.

Другата сестра на Атанаска - Евгения Петрова, също е изпратила послание до загадъчния убиец. Тя пише в социалната мрежа: „На вниманието на убиеца – ей, перверзен психар, само така ли го дигаш самолета, и ти си ми бил голям страшник, като не ти става при нормални условия, ами само с изнасилване, та да те светна, тъпо психарче, щото вашите купени ченгета цяла нощ дето умувахте с тях какво и как да направите не са ти дали достоверна информация, златоградчани трудно си спомнят за баща ми, а ти и приятелчетата ти знаехте за него, няма от къде другаде само оттам е информацията, но не са открили друго. Като ще ни изтребвате до 9-то коляно аз и Атанаска освен Северина имаме още 1 брат и 1 сестра прибави ги и тях към списъка да е пълен, че ако пропуснеш някой, срам за тебе”.

Северина е цитирала и още по-скандален диалог, без да разкрива кои са страните, водили разговора:
- Слушай сега моето момиче, приятелски съвет: Признаваш всичко и казваш,че трупът е у вас под леглото ти - думи на полицай "Х"
- Атанаска - "Ама ние току-що бяхме там с кучето, вкъщи няма нищо"
- Полицай "Х" - "Има, има, вече има"...

Северина твърди, че над Атанаска е оказан огромен натиск и тя е жертва на чудовищна конспирация. Убедена е също, че родителите на жестоко убитата Алекс също знаят кой е удушил момиченцето им. Според нея дори и те се страхуват да посочат човека, който е отнел живота на детето. Роднините на Георгиева обещават, че съвсем скоро ще разкажат цялата история от началото до края, ще съобщят имената на всички замесени в кървавото престъпление и ще извадят доказателства за невинността на Атанаска.

Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров категорично отказа да коментира случая "Алекс", позовавайки се на следствената тайна. Той не отрече, че Атанаска е дала нови показания, но и не потвърди дали тя е посочила човек, който според нея е истинският убиец на момиченцето. "Атанаска може да дава нови показания, има право на това. Но подробности от тези показания аз нямам право да ви съобщя. Няма да коментирам нищо, което е свързано със случая, докато не приключи разследването", заяви прокурор Маджаров. Той само уточни, че на този етап няма други арестувани, нито заподозрени в убийството на малката Алекс./ БЛИЦ