Днес е ден на национален траур. Спускат знамената наполовина

Погребаха шест от жертвите във Варна

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите след потопа във Варна и Добрич.В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.
Шест от жертвите, загинали при потопа във Варна, вчера бяха погребани в гробищата на квартал "Аспарухово". Официално жертвите във Варна до този момент са 11. Издирват се 2 деца - на 2 и 6-годишният Марин. В Добрич официално е потвърдена смъртта на 50-годишен мъж.
Областната администрация Варна предостави списък с имената на удавените лица в квартал „Аспарухово” -  двама мъже и седем жени на възраст между 29 и 83 години, както и две деца - момиче и момче на 8 и 13 години.
В четвъртък към 21.00 часа приливна вълна, предизвикана от проливните дъждове, причини свличане на земна маса и дървета от гориста местност над квартал „Аспарухово”, заражи което бяха нанесени многожество щети и отнети човешки животи.
Днес от 11:00 ч. в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна президентът Росен Плевнелиев ще присъства на отслужването на трисагий от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан в памет на жертвите от катастрофалните наводнения в страната, писа vesti .bg
Във много храмове в страната ще се отслужи панихида за загиналите.