Цветан Цветанов ще проведе работно посещение в Германия

По време на визитата си в Германия Цветанов ще проведе работни срещи с представители на министерството на правосъдието, МВР, Ландтага и Бундестага

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в международна конференция на тема „Какво е нашето място в борбата с международния трафик на жени?“, по покана на фондация „Ханс Зайдел”.

Участие в конференцията ще вземат проф. Урсула Менле, председател на фондацията и бивш държавен министър на Бавария, Йоахим Херман, вътрешен министър на Бавария, Емилия Мюлер, министър на труда и социалните грижи. От германска страна, в панела „Актуална ситуация и законодателдство”, доклад ще изнесе д-р Ханс Петер Ул, депутат от Бундестага, отговарящ за правните въпроси във фракцията ХДС/ХСС. Доклади от ЮИЕ ще представят представители от Албания, Румъния, Молдова, Чехия, Украйна Унгария и др.

От страна на България доклад по темата ще изнесе зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и бивш председател на Националната комисия за борба с трафика на хора.

По време на визитата си в Германия Цветанов ще проведе работни срещи в Мюнхен и Берлин с представители на министерството на правосъдието, МВР, Ландтага и Бундестага.