И областната готова със съдействие за Варна и Добрич

Аладжова инициира редица интензивни мерки за готовността на областта при бедствия

В Деня на национален траур знамената на сградата на Областна администрация Стара Загора са свалени.

„Изразявам своите и на жителите на област Стара Загора искрени съчувствия по повод голямата трагедия, която сполетя населението във Варна и Добрич. Искрени съболезнования на семействата на загиналите и пострадалите наши сънародници, които днес се нуждаят от подкрепа и помощ. В тези дни на човешко страдание ние, старозагорци, сме готови да откликнем и с нашата съпричастност да бъдем близо до вас. Като областен управител на област Стара Загора съм готова и да съдействам с наличната техника и човешки ресурс, с които разполагат нашите институции, за да се включат в ликвидиране на пораженията от водната стихия. В такава ситуация няма по-ценна помощ от приятелската, няма по-голяма сила от тази заедно да бъдем в преодоляване на трудностите”, се казва в съболезнователния адрес на областния управител Живка Аладжова до семействата и близките на загиналите и пострадалите след опустошителните наводнения във Варна и Добрич.

През тази седмица Аладжова ще инициира и проведе срещи с всички кметове на общини в областта, с ръководителите на държавните институции и представители на бизнеса в региона, на които да се конкретизират задълженията, отговорностите и правомощията на всеки от тях при възникване на бедствие или кризисна ситуация. Ще бъдат актуализирани данните за наличната техника и човешки ресурс на държавните дружества и частни фирми в областта, които при необходимост да бъдат мобилизирани.

„Работим в много добра координация с всички кметове в област Стара Загора и не подкрепям противоречията, които възникнаха между местна и държавна власт във Варна. Не трябва да се допуска гражданите да са потърпевши от спорове между институциите”, категорична е областният управител на Стара Загора.