Цветанов запозна баварския вътрешен министър с промените в Закона за МВР

ГЕРБ ще може да разчита на подкрепата и експертизата на баварското вътрешно министерство

ГЕРБ ще може да разчита на подкрепата и експертизата на баварското вътрешно министерство при подготовката на програмата за реформи в сектора за сигурност.
Това заяви министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман при срещата си със заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в рамките на международната конференция за трафика на жени в Мюнхен (Германия), съобщиха от пресцентъра на партията. Цветанов и Херман се обединиха около тезата, че съвместната работа между Бавария и България с партньорството на Фондация „Ханс Зайдел“ ще върне на правоохранителната система у нас европейските стандарти, които бяха установени преди година.

Министър Херман прояви интерес към случващото се в България и заяви, че следи внимателно процесите в сектора за сигурност в страната ни. От своя страна Цветан Цветанов запозна министър Йоахим Херман в подробности с проблемите, които са създаде след приетия миналата седмица Закон за МВР.

„За Бавария е от изключителна важност партньорството с България като страна, която е външна граница на Европейския съюз. Затова след едни предсрочни избори се надяваме нашите служби да работят в същия синхрон, когато г-н Цветанов беше вицепремиер и министър на вътрешните работи и проведохме редица успешни съвместни акции“, коментира още баварският вътрешен министър. Йоахим Херман и Цветан Цветанов си припомниха и сътрудничеството между вътрешните министерства на България и Бавария по линия на съвместните семинари и обучения на разследващи полицаи след промените в НПК през май 2010 година, както и на други полицейски кадри.