Пеевски на разпит в Столичното следствие

Прокуратурата проверява сигнал на Цветан Василев за получен заплашителен SMS от Пеевски

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е призован на разпит в Столичното следствие. Новината дойде малко след като стана ясно, че прокуратурата работи по сигнала на банкера Цветан Василев, че Пеевски искал да го убие. Ако Пеевски се яви, това ще бъде вторият му разпит в рамките на десет дни, съобщава БНР. Миналият понеделник той дава показания във връзка с твърденията му, че Цветан Василев е поръчал неговото убийство.

Вчера се появи материал на австрийския вестник "Дер Щандарт", който твърди, че банкерът е сигнализирал и местната Криминална полиция.

Сигналът до главния прокурор е шест страници. На две страници било описано самото оплакване, а другите четири представлявали ксерокопие на сигнала на Цветан Василев до австрийската криминална полиция. В него той твърди, че е заплашван с есемеси и според него заплашващият е Делян Пеевски. Говори се за нает човек, който трябвало да го ликвидира. Борислав Сарафов уточни, че не си спомня в сигнала да има описана сума за цената на живота на банкера.

Предстои прокуратурата да проверява мобилната комуникация на Цветан Василев. Ще разпита Делян Пеевски, а след завръщането му в България и самия Василев. Според заместник главния прокурор той е изразил готовност да съдейства изцяло на разследването.

Оказа се, че Борислав Сарафов не знае каква е съдбата на насрещен сигнал от вчера, късния следобед, на Делян Пеевски срещу Цветан Василев, автора на материала в "Дер Щандарт" и двама чужди граждани за набеждаване.

Според информация на БНР сигналът ще бъде изпратен в Софийската районна прокуратура, която е компетентна да разглежда такива сигнали. Най-вероятно ще се работи само в частта, свързана с Цветан Василев.