Изложба на спомени от София

Музеят за история на София стартира „100 години спомен”.

Кампанията е посветена на набирането на спомени, свързани с Централната минерална баня и пл. „Бански”.
Инициативата ще завърши с изложба при откриването на новата сграда на Музея за история на София, съобщи Столичната община.
Кампанията „100 години спомен” стартира на 1 юли 2014 г. Набирането на вещи, снимки, документи и др., свързани с историята на сградата на Централната минерална баня и пл. "„Бански”, ще продължи до края на месец август.
Целта е да бъде събран богат архив, свързан с живота на сградата на Централната минерална баня, преди тя да се превърне в сграда на Музея за история на София.
Всички материали ще се обработят дигитално и в бъдеще ще са достъпни чрез електронната страница на Музея за история на София.
Отзовалите се на инициативата ще получат документ за дарителство. На 3 септември 2014 г. (9:00-17:00 ч.) в сградата на Централната минерална баня всички желаещи ще имат възможността да се запознаят със събраните материали. Тогава ще се състои и обсъждането на предстоящата изложба с хората, предоставили материали.
Финалът на кампанията ще бъде ознаменуван с изложба при откриването на постоянната експозиция на Музея за история на София в новата му сграда.