Два сигнала срещу министъра на отбраната Ангел Найденов

Безразборно са раздавани пари на обществени организации

Подготвили сме два сигнала, като и двата сигнала са срещу министъра на отбраната Ангел Найденов. Това заяви на пресконференция бившият заместник-министър на отборната и народен представител от ГЕРБ Валентин Радев.

Първият сигнал е във връзка с раздавани пари на обществени организации. Радев посочи, че са раздадени 3000 лв. на обществената организация „Независимия национален съюз на офицерите”, като допълни че общо са раздадени – 68 490 лв. материални средства. „Нашият сигнал е за това, намира ли прокуратурата нарушение, след като този същия Ангел Тюфлекчиев е избран за заместник-председател на Конфедерацията обществената организация „Сигурност на отбраната” – КОСО и 2012 година лятото за председател беше избран сегашния зам.-министър Иван Иванов. Каква е тази връзка между тях и защо на тези са дадени тези 3000 лв. в частна полза, а не както би другите, за които нямаме претенции – в обществена полза”, попита Радев. „Вторият сигнал е свързан с това, има ли конфликт на интереси. Лицето Мариян Йовчев е бил в управата на една фирма, след това юни месец 2013 година е назначен за председател на директорите на „Терен”, а от 11 септември е на длъжност по трудов договор вътре в търговското дружество ”, обясни Валентин Радев.

По време на пресконференцията Радев напомни, че няколко пъти и при подготовката на бюджета на държавата за отбраната са апелирали за повече пари за сектора. „Винаги казвахме, като всяка опозиция – и ние искахме и се вглеждахме в добро управление на новото политическо ръководство. За жалост, според нас, въпреки симпатии към ръководството начело с Ангел Найденов не можахме да открием положителни неща от това, което се случва там”, каза Радев. По думите му, няколкото неща, които са направени в момента в министерството, не компенсират много нещата, които не са направени.