Мощна буря удари Бургас снощи, чакат се нови порои и урагани

Вятърът изкорени дърво и го стовари върху беседка на "Шейново"

Мощна буря, преливаща на моменти в ураган удари снощи Бургас. Вихрушката се изви внезапно и продължи около час. Граждани сигнализираха, че има паднали клони на дървета вм района на стария съд. Силният вятър помете за секунди града, от терасите падаха незакрепени предмети.

Цяло дърво е изкоренено в района на улица "Шейново". Стволът е паднал върху беседка, в която минути преди това е имало хора. За щастие щетите са само материални и няма ранени хора.
Очакванията, че лошото време свърши не се оправдаха. Природата подсказва, че тази година лято едва ли ще има. Очакванията бяха до края на миналата седмица дъждовете да спрат окончателно. Новите прогнози на синоптиците обаче вещаят още много порои и бури.
Поредният залп дъжд ще връхлети Бургас и региона още тази събота. Много дъждове са задават и през следващия месец. Според прогнозите порои ще залеят региона от 12 до 18 юли без прекъсване. Единствената надежда е, че мокрият фронт може да смени внезапно посоката си дотогава и да ни подмине. Каквото и да се случи обаче, синоптиците са категорични, че подобни страховити наводнения не е имало през последните 80 години.
Интересен факт, който никой не оспорва е, че през последните години климатът в България и съседните страни осезаемо се променя. През миналото лято юни месец също бе доста дъждовен, макар, че ситуацията тогава изобщо не може да се сравнява с настоящата.