Докъде стигна ремонтът на "Ботевградско"? (снимки)

Новият участък ще има пет надлеза за коли, пет подлеза за пешеходци и алея за велосипедисти

Ремонтът на бул. "Ботевградско шосе" се изпълнява срок, съобщи вчера кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която заедно с ресорния си заместник Любомир Христов инспектира строителните дейности.

В момента се работи по 10 съоръжения - пет надлеза и пет пешеходни подлеза. Обектът обхваща участъка на "Ботевградско" от ул. "Летоструй" до Столичния околовръстен път и е на обща стойност 9,5 млн. лева.

Ремонтира се и южното платно на бул. "Владимир Вазов" в участъка от "Ботевградско" до улица "61". Там се полагат нови бордюри в разделителната ивица. Предвижда се до 4 юли да бъде положен и вторият пласт асфалтобетон по двете платна на булеварда.

Работи се по следните надлези: този по бул. “Ботевградско шосе” над бул. ”Владимир Вазов” – северен и надлез по бул. “Ботевградско шосе” над бул.”Владимир Вазов” – южен; надлез по бул. “Ботевградско шосе” над Източна тангента – северен и южен. Изпълнени са нови бетонови пътни плочи, които набират якост и през следващата седмица ще се полага хидроизолация.

Правят се тротоарните конзоли, строят се горните части на четирите подлеза.Ремонтират се пешеходните подлези.

На моста по бул. „Ботевградско шосе” над р. Искър се отстранява настилката, предпазния бетон и хидроизолацията.

До 4 юли трябва да приключи работата по бул. „Владимир Вазов”. След това ще започнат строително-монтажни работи по южно платно на бул. „Ботевградско шосе” в участъка от бул. „Владимир Вазов” до Околовръстен път. Ще започнат строителни работи и по пешеходен подлез под бул. „Ботевградско шосе” и ул. „Летоструй”.

Предвижда се да бъде обособена и велосипедна алея с обща дължина 10 км.