Големи падащи клони за малко не убили деца в центъра на Бургас

За пораженията от бурята съобщи линчо бащата на убития от дърво Пейо

Алексей Янчев, баща на убития от дърво Пейо, заяви, че паднало дърво пред дома му на улица "Шейново" за малко не е убило няколко жени и техните внучета.

Той разказа, че около 20:30 - 21:00 часа снощи бил с жена си и снаха си, когато чули страшен удар. Те предположили, че е от паднало дърво и излезли на терасата, където не видели нищо, защото било много тъмно.

След 15 минути чули машини за рязане. Янчев отишъл на мястото и видял кола на 112. Събрали се били и много хора, защото едно дърво било паднало и ударило 3 коли. 
"Четири жени са били пред блока заедно с внучетата си. Точно когато са станали да се прибират и дървото е паднало на същото място. По колите имаше щети и се правеше протокол за тях. По същото време на служителите им се обадиха, че имало паднали дървета в "Меден рудник". После разбрах, че имало паднало такова в "Лазур". Много пъти сме предупреждавали Община Бургас, че е ненормално да има такива големи дървета в града ни. Със сигурност това пред нас не е сертифицирано. Кметът Николов обеща, че всички дървета в централната част ще бъдат обследвани, но съм сигурен, че това не е станало", разказа още той.