Реза Мусави и Христина Колева са победители в общински конкурс срещу дрогата

Гимназистите от Пловдив и Чирпан взеха наградите от общинския конкурс за мултимедийни продукти срещу дрогата в Стара Загора

Десетокласникът Реза Мусави от СОУ „Св. Климент Охридски” в Пловдив е победител в раздел „Презентация” от проведения в Стара Загора общински конкурс за авторски разработки на мултимедийни продукти на тема: „Психоактивните вещества – илюзии, страдание, престъпност“.

На второ и трето място се класираха старозагорците  Кристофър Сохен - деветокласник от ПГ по електроника „Джон Атанасов” и Александър Аврамов, ученик от VІІ клас

на ПМГ „Гео Милев”. Поощрителна награда за ясно изразена позиция, оригинална и убедителна визия беше присъдена и на Васил Мутев Стефанов, ученик в ХІ клас на СОУ „ХристоСмирненски” в Стара Загора. Общо 23-ма ученици на възраст от 14 до 17 години от Стара Загора, Чирпан, Гълъбово, Пловдив и двама студенти (19- и 20-годишни) в І курс, специалност „Право” от Русенския университет, представиха 17 презентации и 4 видеоклипа, които се състезаваха за три награди във всяка категория на конкурса.

В раздела „Видеоклип” на първо място беше класирана ученичката в ХІ клас на СОУ „П. К. Яворов”, гр. Чирпан Христина Колева. Второто място си поделиха старозагорците Десилена Чанкова и Манчо Манев, ученици от ГПЧЕ „Ромен Ролан”, гр. Стара Загора, а трети е Реза Мусави от Пловдив.

В създадените мултимедийни продукти младите хора използваха възможностите на информационните технологии, за да защитят активната си позиция, съпричастност и ангажираност в битката с разпространението на психоактивни вещества.

Освен убедителна, достоверна информация и личностна позиция, представените разработки трябваше да съдържат творчески подход и оригинална концепция, да имат естетическа визия и да са издържани езиково.

Вчера в Община Стара Загора се състоя публичното им представяне от конкурса, провеждан в рамките на общинската програма за превенция на Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационния център по зависимости, в подкрепа на Международния ден за борба със злоупотребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни.

Участниците бяха оценени от жури с председател зам.-кметът Иванка Сотирова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

На всички участници в конкурса бяха връчени грамоти за участие. Наградите за победителите са във вид на ваучери за популярен магазин за техника на обща стойност 620.00 лв.