XVIIІ международен конкурс за детска рисунка „Не на цигарите!”2014

Голямата награда е екскурзия в Рим

Регионална здравна инспекция - Стара Загора  съобщи, че през 2014 г. за пореден път ще се проведе ХVІІІ международен конкурс за детска рисунка на тема „Не на цигарите!”, организиран от Националния център по обществено здраве и анализи, съвместно с Италианската национална асоциация за борба срещу раковите заболявания. РЗИ – Стара Загора кани всички деца от 5 до 11-годишна възраст за участие в конкурса и осигурява възможност за транспортиране на творбите за журиране в град София.

За допълнителна информация: тел. 042 602 674 – Дирекция „Профилактика на болестите и промоция на здравето”. Срокът за приемане на рисунките в РЗИ-Стара Загора, ул.”Стефан Караджа” 10 е до 25.04.2014 г. включително.

За желаещите да изпратят своите рисунки директно на посочения адрес в гр. София, срокът е до 05.05.2014 г. включително.

Конкурсът се провежда съвместно с координиращите институции: Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта. 

Целта на конкурса е децата от най-ранна възраст да бъдат мотивирани за здравословно поведение “без тютюнев дим”.
Голямата награда е екскурзия в Рим. Останалите отличени от журито малки художници ще получат предметни награди. Резултатите от конкурса можете да научите след 13.05.2014 г. от сайта на НЦОЗА www.ncpha.government.bg.
Награждаването на победителите ще се извърши на церемония, съпроводена с изложба, на 16 май (петък) 2014 г.