Данъчните ще звънят на 700 неплатили налози

Задълженията могат да се разсрочват

Над 700 физически лица не са платили декларираният от тях данък общ доход и/или изравнителни осигурителни вноски за 2013г. и ще получат обаждане от НАП в следващите дни.

От самоосигуряващите се и другите закъснели с плащането лица се очаква да покрият задълженията си или да ги внесат по изготвен погасителен план.
Резултатите от изминали кампании са доказали, че телефонният контакт и личните срещи са ефективен и евтин метод за насърчаване на клиентите да покрият дълговете си към бюджета. Данните сочат, че след телефонен разговор, над 80% от длъжниците внасят задълженията си по банков път в уговорения срок.

Всички дължими суми по забавени плащания, глоби или съставени актове се плащат по банковите сметки на структурите на НАП. Лицата следва да се осведомят и за актуалния размер на начислените лихви за забава, преди да внесат суми по сметките на НАП, за да няма разминавания в данъчно–осигурителните им сметки. Информация за тях е достъпна от интернет страницата на НАП в Интернет при условие, че лицата имат ПИК или разрешение за пълнен достъп до Е-услугите активни с електронен подпис, или на място в Офисите на Агенцията в страната.