В КТБ са замразени парите на съдилищата в Стара Загора

Проблеми има със сметките и на община Казанлък

И трите съдилища в Стара Загора - Районен, Окръжен и Административен са със замразени финанси в Корпоративна търговска банка, след като квестори от БНБ поеха управлението и стопираха банковите операции. Замразени са и някои от дейностите на съда в Раднево, заради блокираните сметки.

Община Казанлък също не разполага с част от средствата си, предимно пари по европроекти, тъй като те са в КТБ. За да преведат поне заплати на служителите си, местните власти разкриват сметки в други банки, информира БТВ.
Институциите, които работят с КТБ  спешно разкриват нова бюджетна разплащателна сметка в друга банка, за да може поне субсидията, която държавата разпределя в началото на месеца за издръжка на детски градини, училища и болницата да стигне до институциите.
При обикновени обстоятелства преместването на бюджетна сметка в друга банка отнема поне месец, а по правило процедурата се извършва в началото или в средата на календарната година. При създадената ситуация обаче, Министерство на финансите действа светкавично, а срокът за разкриване на нова сметка е сведен до дни.