Чешкият посланик на крака при сънародниците си в Царево

Амбасадорът праща консул в Бургас заради туристите от Чехия


Посланикът на Чехия Павел Вацек пристигна лично в Царево, за да се убеди на място при какви условия почиват сънародниците му. Най-южната морска община от години е любима дестинация на чешките летовници. Този сезон потокът от Чехия дори е по-голям. Посланик Вацек се поинтересува от най-новите проекти, по които работи общината.

Местните власти се похвалиха с обновена инфраструктура. На срещата с дипломата бяха обсъдени инвестициите и условията за развитие, както и условията, които предлага общината за почивка. Друга важна тема, която посланикът засегна бе сигурността и безопасността на чешките туристи. Посолството на Чехия командирова това лято консулски служител в Бургас, който ще бъде на разположение на туристите.
„За нас тези срещи в началото на летния сезон стават традиция. Очакванията за този сезон, според туристическите агениции, са много големи. Южното Черноморие е любима дестинация на много мои сънародници. Община Царево се развива много добре и затова се превръща в желана туристическа дестинация за чешките туристи. Тази година отново има консулски служител в Бургас, който е на разположение на моите сънародници. Също така има и командировани полицаи по южното Черноморие. Благодаря Ви за гостоприемството. Аз съм готов да съдействам на Община Царево за всичко и се надявам за още по-добър и безпроблемен сезон”, заяви чешкият посланик Павел Вацек.

„В Царево, и общината като цяло, има все повече чешки туристи. Ние ценим и уважаваме всички туристи, които посещават Община Царево и нашата най-важна цел е да осигурим техния комфорт. Има изградена система за видеонаблюдение, контролирана от полицията, с която вашите съграждани могат да бъдат по-спокойни и в безопасност. Работим върху изграждането на нови атракции, алеи и паркови пространства за гостите на общината за летният сезон. Надявам се този сезон да бъде по-успешен в сравнения с предишните и да има повече туристи от Чехия” каза кметът Георги Лапчев.