Двама пешеходци в Стара Загора - ударени от шофьорки, млад водач е с опасност за живота

Трите произшествия станаха за по-малко от 24 часа

84-годишен пешеходец е бил блъснат на улица„Св.Климент Охридски” в Стара Загора, от 35-годишна шофьорка вчера, съобщава  МВР днес. Около 09.35 ч. лек автомобил „Хюндай”, управляван от 35–годишна жена от гр. Ст.Загора пр извършване на маневра на заден ход , без да се убеди, че пътя зад МПС е свободен, блъска мъжа, преминаващ в същото време. В резултат на удара пешеходецът получава сътресение на мозъка. Настанен е за наблюдение в МБАЛ – Ст.Загора без опасност за живота.
Час по-рано в Стара Загора на кръстовището с ул. „Ген Гурко” и улица „Димчо Стаев”,  „Сеат”, управляван от 40-годишна жена от гр. Стара Загора, при ляв завой не пропуска и блъска преминаваща по пешеходна пътека 37-годишна жена. Пострадалата получава контузни рани по главата и сътресение на мозъка. Тя също е в болница без опасност за живота. И двете водачки са с отрицателен тест за употреба на алкохол.
Тази сутрин около 04.35 ч. по АМ „Тракия” в посока от гр. Пловдив за гр. Чирпан  лек автомобил „Деу Нубира”, управляван от 24 годишен мъж от гр. Казанлък, поради движение с несъобразена скорост, на км.166 губи контрол над управлението на автомобила и излиза вдясно извън пътя, като се блъска странично в предпазен парапет на отводнителен канал. Водачът е е фрактура на черепа в МБАЛ Стара Загора с опасност за живота.