Денонощие от 27 часа стига за всичко!

Пловдив Лайф

26-06-2014, 19:09

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Едно интересно проучване

Случвало ли ви се е да искате да свършите хиляди неща за един ден и да полагате неимоверни усилия, за да успеете, но все пак времето да не стига?

Дори в почивните дни – освен приятните занимания, на които искате изцяло да се отдадете, трябва да свършите и някои не до там приятни дейности у дома.

След всичко това – денят е минал, а вие сте още на половината от плана, който си направихте. Още няколко часа към денонощието и то щеше да бъде идеално, смятат учени. Според тях най-добре би било денонощието да бъде точно 27 часа.

От застрахователната компания Direct Line направили проучване, което показало, че на човек са му нужни още три часа, за да може човек да се справя с ежедневните задължения.

Мат Оуен от застрахователната компания поръчала анкетното проучване, твърди, че забързаното ни ежедневие не ни дава възможност да извършваме всички свои задължения.

Невъзможно е човек да свърши всички планирани дейности и все пак да му остане дори малко свободно време, смятат специалистите.

Според анкетата в почивните си дни хората се занимават с приятни дейности около 12 часа - например срещи с приятели, разходки сред природата. Това означава, че ще са им нужни и минимум 2 часа и 30 минути, за да отбележат задълженията си за следващия ден. Освен това ще им бъдат нужни още 12 часа и 30 минути, за да могат да свършат задълженията си у дома, да се нахранят и да поспят добре.

Проучването показва още, че цели 26 % от анкетираните се чувстват твърде изморени, за да се наслаждават на дейности, които се предполага, че трябва да са им приятни. Умората и тоталното изтощение са основната причина повечето хора да не се заемат с каквито и да било нови дейности, смятат провелите изследването.

В случай, че остане някакво време за отмора, цели 82 % от хората обикновено го използват отново по служебни дела – най-често да пращат емайли или съобщения.

Източник sanovnik.bg