Кола блъсна линейка

Четирима са пострадали

Автомобил, движещ се с превишена скорост, удари линейка, превозваща пациент снощи в столицата. Пострадали са четирима души.

Тежкият инцидент е станал около 22.00 часа на кръстовището на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Опълченска". Линейката се е връщала от катастрофа и е возела 15-годишно момиче, пострадало при пътното-транспортно произшествие. В момента, в който влиза на кръстовището, колата на Спешна помощ е ударена от лек автомобил, който се е движел с превишена скорост по трамвайните релси.

От удара линейката се е обърнала на таван. Пострадали са и четиримата, които са били вътре. Освен 15-годишното момиче с травми са лекарят, медицинската сестра и шофьорът. Те са отведени в болница "Пирогов". На шофьора на колата, ударил линейката, е взета проба за алкохол. Случаят се разследва от СДВР.

Директорът на Спешния център "Пирогов" професор Стоян Миланов съобщи за БНР, че 15-годишното момиче има най-тежки травми от първия инцидент, а не от последвалия сблъсък между линейката и лекия автомобил. Доктор Миланов посочи, че момичето е с опасност за живота, с множество травми. То е в травматичен шок, със счупвания на двата долни крайника, счупен таз и счупена лява предмишница. Неговото възстановяване ще става бавно.

Лекарят и медицинската сестра тази сутрин са освободени за домашно лечение. За наблюдение остава шофьорът на линейката, който е с комоцио. Другият шофьор, който е блъснал линейката, не е постъпвал в "Пирогов", каза д-р Миланов.

Проф. Миланов призова за повече внимание към колите на Спешна помощ.