Гамаков пред трансфер в Италия

Халфът ще поддържа форма в новия клуб ФК Бургас

Юношата на Нефтохимик Милен Гамаков от два дни тренира с отбора на ФК Бургас. преименуваният тим, наследник на Мастер, се готви за своето първо участие в професионалния футбол на Б футболната ни група.

Гамаков обаче няма да играе в новия клуб, а само ще поддържа форма с играчите на Ангел Стойков. Преди няколко седмици Гамаков и неговият мениджър Милен Георгиев се завърнаха от Италия, където младият футболист бе на проби. Очаква се до няколко дни Георгиев да финализира разговорите с италианците, които са харесали изявите на снажния полузащитник. Най-настоятелни за подписа на младежкия национал са от Катаня, където се очаква да играе през следващия сезон Милен Гамаков.

Трансферът на футболиста можеше да се осъществи още миналата година, когато Гамаков направи силен сезон с Нефтохимик и бе титуляр в младежката национална селекция. След това обаче футболистът премина в Черноморец, където рядко влизаше в игра и позагуби доста от формата си. Това доведе до намаляване на интереса от чужди клубове, които нямаха възможност да гледат футболиста. Все пак в последните мачове на акулите, Гамаков получи шанс да играе, което отново привлече интереса на чуждите клубове към него.