Решено: В Бургас ще има факултет по Здравни грижи

ГЕРБ: Благодарим на всички, които ни подкрепиха в морския град да има нов учебен център

В Бургас ще бъде открит факултет по “Обществено здраве и здравни грижи“. Факултетът ще бъде звено към бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Решението е от днес и бе прието с пълно мнозинство в пленарната зала на Народното събрание.

ГЕРБ-Бургас благодари за подкрепата на всички, които подкрепиха каузата и дълго време я отстояваха до окончателното й реализиране. За да се стигне до днешното решение месеци наред работиха местна и законодателна власт, както и ръководството на висшето учебно заведение.
„Радваме се, че стотици бъдещи студенти скоро ще прекрачат прага на учебното заведение. Всички видяха пред какви трудности бяхме изправени, как от трибуната на НС неведнъж търсихме диалог и задавахме въпроси на ресорните министри какво се случва с Факултета по „Обществено здраве и здравни грижи”, защо се пренебрегва и бави финализирането на този процес. Това, че всички се обединихме около днешното решение е нещо наистина много важно за целия регион”, каза народният представител д-р Галина Милева след гласуваното решение в Народното събрание.

Неведнъж и кметът на община Бургас Димитър Николов заявяваше категорично необходимостта от създаването на подобен факултет в морския град. Той ще отговори на широките обществени потребности от създаването на нов тип професионалисти по здравни грижи и медико-социални дейности. Притокът на нови студенти ще допринесе за утвърждаване на Бургас като академичен център и за развитието на града и на Югоизточен регион.