447 кандидат-журналисти са допуснати до устния

Вторият етап от изпита по журналистика в СУ започна от 9:00 часа днес

Започна устният изпит по журналистика в СУ "Св. Климент Охридски". До него са допуснати 447 кандидат-студенти, които са преминали писмената част, уточняват от висшето заведение.

На писмения изпит кандидат-журналистите трябваше да разсъждават върху проблема "Професия трол". Онези от тях, които са допуснати до събеседване, ще трябва да демонстрират много качества, ако искат да докажат на рецензентите, че са готови да влязат в журналистическия свят.

Предмет на оценка са: обща култура и осведоменост по актуални събития; комуникативни умения; информираност и мотивация за професията. Ако кандидат-студентът представи свои авторски материали, комисиите могат да зададат въпроси, свързани с тях.

Форматът на устния изпит е събеседване на изпитните комисии с кандидатите. От университета подчертават, че "за обективност на оценките и съпоставимост на знанията" на всички се задават едни и същи въпроси, които се определят в самия ден на изпита.

"За оформяне на общото представяне на кандидат-студента е допустимо комисиите да задават допълнителни, изясняващи въпроси към основните теми", допълват от СУ.

Устният изпит по журналистика започна в 9:00 часа днес.