Дискусия за ваксинопрофилактика ще се проведе в София

Това е поредна инициатива за партньорство между институции и граждани по въпроси свързани с ваксинопрофилактиката у нас

На 30 юни в гр. София, в сградата на Българска академия на науките на ул. "15 ноември" 1 в зала 207, от 10:00 часа ще се проведе работна среща на тема: "Ваксинопрофилактиката в Република България в контекста на европейския и световен опит".

Организатори са неправителствените организации: Национален информационен център за ваксини BG”, „Национална мрежа на родителите”, „Здравето - право на всеки”, "Българско хомеопатично общество", "Алтернатива за здраве"

За участие в работната среща са поканени представители на Министерство на здравеопазването, Национален център по заразни и паразитни болести, Национален център по обществено здраве и анализи, Държавна агенция за закрила на детето, Български лекарски съюз, Национално сдружение на общопрактикуващите лекари в България, лекари, граждани, журналисти.

 Очакваме добронамерена и задълбочена дискусия за имунизационната практика в България и възможностите за подобряване на процеса на ваксинопрофилактика.

Организаторите са убедени, че дискусията ще допринесе за активизиране на диалога между институции и граждани и до установяване на трайни партньорски взаимоотношения в тази област.