Орешарски трябва още днес да подаде оставка!

Октай Енимехмедов: Държавата се управлява от неправилния човек

„Кризата, в която попаднахме – икономическа, политическа и социална, се дължи на факта, че държавата се управлява от неправилния човек. Въпросът не е кой сега я управлява, а че трябва да се даде оставка възможно най-бързо и властта да се даде в ръцете на човека, който народа е избрал. Орешарски трябва още днес да подаде оставка”, каза в ексклузивно обръщение в студиото на „Събуди се” по Нова телевизия нападателят на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

Енимехмедов е задържан под домашен арест заради опита си за покушение, но се възползва от съдебно решение, което му позволи да се яви на изпит, за да направи изявлението си.

„Народът може да забравя, но държавата помни. Младите хора, които мислят за страната няма как да не мислят за държавата. Надявам се тя да започне да мисли за тях, така че и те да мислят за нея”, категоричен бе Енимехмедов.

„Управлението трябва да бъде при човека, който е спечелил изборите. Иначе се губи смисъла на самата демокрация, за която са дадени много жертви. Не бих казал, че ще правя политическа кариера. Имаше идея да стана независим депутат, но по-скоро се концентрирам върху законите”, допълни той.