Златко Янков отново в Бешикташ

Янков игра за „черно-белите” от Истанбул в периода 1996-1998 година и се превърна в любимец на фенове и ръководители

Героят от САЩ Златко Янков в най-скоро време ще бъде назначен за скаут на турския гранд „Бешикташ”.

Янков, един от златното българско футболно поколение от 90-те години, игра за „черно-белите” от Истанбул в периода 1996-1998 година и се превърна в любимец на фенове и ръководители. За „Бешикташ” той има 61 мача и 3 гола, включително и срещи в Шампионската лига. На един от последните лагери на Черноморец в турския курорт Анталия, където има много фенове на отбора от истанбулския квартал край Босфора, Янков бе спиран на всяка крачка от хора, които познаха в него един от любимците на отбора. Той се снимаше с много фенове, даваше автографи. Един от патрулиращите полицаи в града, пък спря движението, за да може Янков, заедно с колегите си да преминат безопасно през натоварено улично кръстовище. 

Задачата на Янков ще бъде да предлага играчи за първия отбор, за младежката формация до 20 години и дори и за школата. Официално договорът на Златко Янков ще бъде подписан през тази седмица. Територията му на действие включва България и Румъния.

След седем години на различни позиции в „Черноморец-Бургас” Фара през пролетта беше назначен за старши треньор на „Нефтохимик”, откъдето тръгна за големия футбол. Въпреки усилията му, той не успя да помогне на „зелените” да оцелеят.

Освен в „Бешикташ”, Янков е играл в Турция за отборите на „Аданаспор”, „Ванспор” и „Генчлербирлиги”.