Бос на тото мафията: Мачът Камерун – Хърватия беше уреден

Седем играчи бяха „хванати“, признава Уилсън Радж Перумал

Едно от водещите лица на футболната тото мафия Уилсън Радж Перумал разкри пред германското списание „Шпигел“, че мачът от Група „А“ на Мондиал 2014 между Хърватия и Камерун (4:0) е бил манипулиран. Той е направил разкритието чрез чат във „Фейсбук“, твърди немското издание, цитирано от "Блиц".

Пред „Шпигел“ Перумал е обявил, че Камерун ще загуби срещата с 0:4, а през първото полувреме ще има червен картон. Както е известно, Алекс Сонг беше отстранен от игра в 40-ата минута.

„В камерунския отбор имаше седем „хванати“ играчи“, обявил Уилсън Радж Перумал. Той допълнил, че най-вероятно и трите срещи на „неукротимите лъвове“ на световното първенство са с манипулирани резултати.

„Няма доказателства, че двубоят между Камерун и Хърватия или друг мач на африканския тим е уреден“, коментира директорът по сигурността на ФИФА Ралф Мучке пред изданието. От световната централа разкрили, че имат много запитвания за уредени срещи на Мондиал 2014 и затова ще дадат специална пресконференция в Бразилия.

Роденият в Сингапур Уилсън Радж Перумал в момента е освободен от затвора във Финландия и се намира в Унгария, където дава показания на процес, свързан с черното тото. Самият той е бил арестуван шест пъти за последните 20 години, но твърди, че системата на ФИФА за ранно оповестяване на съмнителни залози на мачове никога не е хващала двубой, който той е уредил.