Още двама футболисти играли в Бургас си намериха нови тимове

Десният халф - бек на нафтата Николай Костов се присъедини към бившите си съотборници Коста Янев, Петър Патев и Диян Христов в Спартак Варна

Николай Костов от Нефтохимик и Стефано Кунчев играл за последно в Черноморец си намериха нови тимове. Десният халф - бек на нафтата се присъедини към бившите си съотборници Петър Патев, Коста Янев и Диян Христов в Спартак Варна, който се води от един от бившите наставници на шейховете Атанас Атанасов - Орела. 

Вратарят Стефано Кунчев, който общо взето бе твърда резерва на Живкович при акулите пък ще играе от новия сезон в отбора на Левски. Това са поредните двама футболисти от бургаските тимове Нефтохимик и Черноморец, които си намериха тимове и от новия сезон ще защитават цветовете на други отбори.

Всичко щеше да бъде нормално, ако се загърби факта, че почти всички  футболисти, сменили клубната си принадлежност, го направиха заради финансовия недоимък на двата клуба, единият от които остана да съществува само с детско-юношеската си школа.

Отборът на Спартак договори и три проверки с тимове от региона. Първият спаринг е срещу новака във втория ешелон ФК Бургас на 9-ти юли, вторият срещу Черноморец на 16-ти, а третият двубой е на 23-ти юли с Несебър, който през новия сезон ще атакува промоция в професионалната Б футболна група.