За жената много по-важно е поведението на мъжа след секс

Наличието и продължителността на близостта след акта повишава удовлетвореността

За жената много по-важно е поведението на мъжа след секс, отколкото по време на половия акт, показва изследване на два канадски университета.

В него са участвали 450 души, които са правили секс и са отговаряли на въпроси за поведението и удовлетворение от физическата близост и изобщо от цялостните отношения.

Ако един мъж иска да остави неизгладимо впечатление от поведението си в леглото, следва да държи на следполовата близост.

Ако той бърза да се махне от любовното ложе или обръща с гръб към партньорката, емоционалното впечатление на жената от най-прекрасния полов акт в повечето случаи се разпръсква като строшено стъкло.

Изследването показало, че наличието и продължителността на близостта след акта повишава удовлетвореността както от секса, така и от отношенията като цяло. Близостта тогава е онзи момент, който определяна пълнотата както на акта, така и на цялостните отношения, пише БГНЕС.

15 минути обятия и нежност след секса са решаващи в това отношение, е изводът на канадските специалисти.

Изследването обаче разчупва стереотипа, че жените жадуват повече за ласки след половия акт в сравнение с мъжете. В някои случаи именно мъжете искат повече следполова близост.