А, сега де! Вече имаме и спорносексуални

Какво означава “спорносексуален”? Това е новата вълна на био социо вида “метросексуален”. Марк Симпсън, английският журналист, който преди 20 години изкова думата “метросексуален” за градските дендита, вторачени в перфектния си вид, извади ново понятие по случай световното първенство по футбол.
Спорносексуален е развитие на метросексуалния мъж, като сега той е фиксиран не върху дрехите си, а върху собствените си “първични аксесоари” - мускулите, други набъбналости и разкрасяване на кожата с татуировки, пише "Труд". “Това са нарцисите, суперконцентрирани върху своята форма, обяснява Симпсън. Те се демонстрират полуголи, за да изпъкне всеки изваян във фитнеса телесен резултат.”
Спорносексуален означава спорт+ порно+ секс, но Симпсън би завидял на двусмислицата, която терминът му получава на български. Ето как той сам дефинира и разяснява понятието си: “Сексът си ляга с порното, докато мистър Армани ги снима за фотосесия.”
Трудно е да се каже дали спорносексуалността е продукт на обсебената от перфектно тренираното тяло днешна култура, или е реакция срещу една унифицираща тенденция, при която разликата между половете бива заличавана”, изказа се по въпроса психоложката Ким Шнайдерман от Ню Йорк.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия