Започна интернет двубоят Стара Загора-Благоевград!

През юли става ясен и кой е най-красивият град на България

От 1 до 3 юли в интернет ще се гласува четвъртфиналният двубой за най-красив град на България между Стара Загора и Благоевград.

Стара Загора достигна до този четвъртфинал след като елиминира Пловдив. Вече е ясен първият полуфиналист в БГ двубоя. Това е Велико Търново. Неговият съперник ще стане ясен на 30 юни между Враца и Трявна. А другите четвъртфиналисти са Бургас и Несебър. За тях ще се гласува от 4 до 6 юли и един от морските градове би бил съперник на Стара Загора, ако победи Благоевград и достигне полуфинал.

Гласуването се извършва на интернет адрес: http://bgdvuboy.blogspot.com/2014/05/nai-krasiv-bulgarski-grad-2014.html

Първия етап на надпреварата се състоя от номинации. Всеки потребител имаше право да номинира три най-красиви града в северна България и три най-красиви града в южна България. Целта е да се постигне по-голяма обективност при номинациите и дори ако даден потребител е решил да подкрепи родният си град, да посочи поне още два града.
За същинското гласуване се класираха 16-те града получили най-много номинации (съответно първите 8 града от северна и първите 8 града от южна България).
Самото гласуване се провежда под формата на турнир с директни елиминации. В отделните двубои се излъчва град - победител, който продължава в следващата фаза. И така до финала, където се изправят един северен срещу един южен град, за да излъчат победителят в надпреварата "Най-красив български град".