Пребитият от цигани лекар от Спешна помощ:

Не мога да разбера защо ме нападнаха!

"Двама роми ме нападнаха, докато се опитвах да си събера разпилените документи в дома на пациентка. Жената беше с епилептичен припадък и аз реших да й направя инжекция с диазепам. Не мога да разбера защо ме нападнаха", каза току-що в ефира на БНТ д-р Буен Тодоров от Спешна помощ. Преди дни той беше пребит в дома на пациентка с мотива, че сложил болезнена инжекция. Докторът беше откаран в "Пирогов" с комоцио от побоя.

"Ние спокойно си говорехме с мъжа на пациентката. Той се съгласи да й направя инжекция. Побоят стана внезапно", спомни си д-р Тодоров. Имало напрежение сред докторите в Спешна помощ да не станат жертви на агресия от пациенти.

"Основният конфликт в Спешна помощ" е закъснението. Ако ни вдигнат заплатите, ще има екипи. Нужни са поне 20-25 екипа. Тогава няма да има закъснение", категоричен е д-р Буен Тодоров.

"Чести са случаите на агресия. Близките на един болен искат веднага линейката да дойде. И така трупат напрежение, когато тя не идва максимално бързо", поясни пред БНТ временният шеф на Спешна помощ д-р Александър Златанов.