Созопол, ФК Бургас и Черноморец взеха лицензи за "Б" група

Днес по-късно ще стане ясна програмата за Б група, от която ще разберем датите на местните дербита в региона

Спортно-техническата комисия на БФС реши да не допусне три отбора, играли през миналия сезон в А група до първенството на втория футболен ешелон. Това са Пирин, Любимец и отказалия се от участие Нефтохимик. На тяхно място са поканени други три тима от В група, които заеха вторите места в своите дивизии.

Отборите на Мастер, който през новия сезон ще се нарича ФК Бургас и Созопол без проблеми получиха лиценз за втория ешелон където ще направят дебют през новия сезон. Без проблеми лиценз за Б група получи и Черноморец.

Ето ицялото решение на комисията:

В изпълнение на Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС,съставът на „Б” ФГ се попълва до определените за първенство 2014/2015 шестнадесет  отбора както следва:

-  На мястото на отказалия се от участие отбор на ФК „Бенковски” и не взелите лиценз за „Б” ФГ  отбори на ПФК „Нефтохимик 1962”, ПФК „Любимец 2007” и ПФК”Пирин” ГД, в състава на „Б” ФГ се утвърждават като класирали се на второ място в групите си ФК „Локомотив” Горна Оряховица.ФК „Мастер” – Бургас и ФК „Перун” Кресна.

-  На мястото на отказалия участие втори отбор от СИ „В” АФГ – ФК „Светкавица” –Търговище се утвърждава отбора на ФК „Верея” –Стара Загора поради по-добър коефициент на спечелени точки в една изиграна среща от другия изявил  готовност за участие в „Б” ФГ- отбора на ФК „Оборище” Панагюрище.

-  СТК приема състава на „Б” ФГ за първенство 2014/2015  в следния вид:

1.     Черноморец Бс

2.     Добруджа Дч

3.     Монтана

4.     Банско

5.     Ботев Враца

6.     Пирин Рз

7.     Спартак Вн

8.     Раковски Рак

9.     Ботев Гълъбово

10.   Локомотив Мз

11.   Пирин Бг

12.   Созопол

13.   Верея СЗ

14.   Локомотив ГО

15.   Мастер Бс

16.   Перун Кресна