Вече строят сцената на Sofia Rocks 2014 (снимки)

След пет дни на нея ще излязат 30 Seconds to Mars и The Offspring

Днешната Джулай Морнинг отбеляза още едно рок събитие - организаторите на Sofia Rocks 2014 започнаха строежа на неговата сцена.

Специално за случая, 5 дни преди старта на събитието, пристига технически екип от Германия, който ще се включи в изграждането на всички съоръжения, издават от кухнята.

Професионалистите са едни от най-добрите в концертния бизнес. Те са част от екипа на Balkan Entertainment за пета поредна година и ще допринесат не само за издигането на огромната конструкция, но и в подбора на техническото оборудване за Sofia Rocks, включително озвучителната техника и видеостените.

Сцената ще бъде с големина 40 метра, като общата площ се равнява на половин декар. Контейнери и шатри, тежащи близо 80 тона, ще послужат за строежа на фестивалното градче, което ще бъде озвучено от 12 топ колони и 30 суббаса - достатъчни да "взривят" с качествен и чист звук района около стадион "Академик".

Джаред Лето, фронтмен на "30 Seconds to Mars", e поръчал 10-метров подиум, за да може да бъде по-близо до българските си фенове, както и специално осветление. Два огромни екрана ще предават всичко случващо се на сцената, като осигурят перфектна видимост от всеки ъгъл на терена на Стадион "Академик".

Пет дни ще бъдат необходими за подготовката на стадиона, който ще събере рок фенове от страната и целия Балкански полуостров. Шоуто ще бъде съпроводено от множествено специални ефекти. Хедлайнерите 30 Seconds to Mars и The Offspring са подготвили близо двучасови концерти, а вратите отварят още в 14:00 часа.

Организаторите готвят зони за забавление, много храна, бира и всичко нужно за един фестивален ден на Sofia Rocks 2014. С един билет феновете на рока ще могат да чуят и видят шест концерта и зрелищно шоу, а по традиция децата до 10-годишна възраст влизат безплатно.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за европейска столица на културата през 2019.

Sofia Rocks 2014 e на 6 юли и на сцената на събитието ще видим 30 Seconds to Mars, The Offspring, Skillet, Mando Diao, Alcest и Osssy. Билети за събитието може да намерите в мрежата на Eventim.