Кметът на Торонто призна за проблема си с наркотиците

Роб Форд не се е отказал от намерението си да се бори за втори кметски мандат на изборите през октомври

Кметът на Торонто Роб Форд за пръв път си призна, че е имал проблем с наркотиците и увери, че вече твърдо е решил да остане "чист", съобщи Асошиейтед прес. Форд заяви това, завръщайки се на работа след двумесечен престой в клиника за лечение от зависимости.

Форд прочете емоционално изявление, но отказа да отговаря на журналистически въпроси. Кметът на най-големия канадски град заяви, че в клиниката са му спасили живота, призна, че много дълго време се е съпротивлявал срещу идеята да потърси помощ и като много хора, злоупотребяващи с опиати, напълно е отричал, че има проблем.

"Скоро обаче стана очевидно, че употребата на алкохол и наркотици се отразява много, много сериозно на семейството ми, на здравето ми и на работата ми като кмет", каза Форд.

Миналата година кметът призна, че е пушил крек, както сам каза, намирайки се в "алкохолен ступор".

Форд отбеляза, че го чака дълъг процес на възстановяване, но добави, че с нетърпения очаква да служи още много години на жителите на Торонто.

Той не се е отказал от намерението си да се бори за втори кметски мандат на изборите през октомври. Миналата година след няколко скандала, свързани с употреба на наркотици, градският съвет му отне повечето правомощия. Брат му Дъг Форд, който е градски съветник, каза, че Роб щял веднага да се заеме с предизборната си кампания.