Зазвъняха камбаните на новия храм "Свети Игнатий Старозагорски"

Осветиха кръста на главния купол в деня на безсребрениците Козма и Дамян, ГЕРБ дариха 70 хиляди лева

Митрополит Галактион, в съслужие с други старозагорски свещеници, освети в ранния следобед днес кръста на главния купол на новоизграждащия се храм „Св.Игнатий Старозагорски“. За първи път околността беше огласена от петте църковни камбани. Гости на церемонията бяха председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, кметовете на Стара Загора – Живко Тодоров, на Бургас – Димитър Николов, на Пловдив – Иван Тотев, на Казанлък – Галина Стоянова, на Мъглиж – Господин Господинов, председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов, заместник-кметовете Йордан Николов, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, строители и спомоществователи.

"Даряваме още 70 хиляди лева от партийната субсидия за новостроящия се храм "Свети Игнатий Старозагорски", обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В деня, когато се почита паметта на Светите безсребреници Козма и Дамян, лидерът на ГЕРБ обеща да съдейства за повече средства за православните храмове.
Храмът "Свети Игнатий Старозагорски" ще бъде осветен на 8 октомври, когато ще бъдат отбелязани 200 години от рождението на християнския мъченик. Първа копка на Божия дом беше направена на 10 юли 2012 година. Тогава партията ГЕРБ връчи дарение в размер на 50 хиляди лева.