Откриват Паметника кръст на донските казаци

На откриването ще присъства официална делегация от Русия

В 12.00 ч. днес ще бъде тържествено открит възстановения от Община Стара Загора Паметник кръст на донските казаците в гр. Шипка. Поради увеличаването на площта на индустриалната зона в Стара Загора, се наложи преместването на Паметника кръст от старите гробища. Със съдействието на Руския благотворителен фонд „Наследие" и с благословията на Старозагорския митрополит Галактион, възстановеният паметник е пренесен в гр. Шипка до храма Рождество Христово. Там почива прахът на руските войни, загинали при отбраната на вр. Шипка през 1877г. и бойци от Бялата армия.
На откриването ще присъства официална делегация от Русия. В Драматичния театър от 19.00 ч. ще се състои концерт на хора при храм „Богоявление Господне" - Богоявленски манастир, гр. Москва, под диригентството на свeщеник  Андрей Нефедов и Московския фолклорен ансамбъл „Живая Русь".
Община Стара Загора осигурява автобус за желаещите да се включат в програмата за откриване на паметника. Той ще тръгне в 9.00 ч. от Драматичен театър „Г.Милев".