Истинският хороскоп на маите

Древните маи били толкоз вещи в областта на астрономията, че не биха отстъпили и на съвременните специалисти. Били им известни планетите Венера, Марс, Юпитер, Сатурн и Меркурий /само че под други наименования/, Полярната звезда, Млечният път и много съзвездия.

И, разбира се, жреците създали и свой хороскоп, неприличащ на известните ни, въпреки и той да се основава на познатите съзвездия.

Най-мистичната част в хороскопа на маите заема съзвездието Прилеп, защото то съчетава в себе си признаците на млекопитаещо и птица, пише zajenata.bg. Отляво на Прилепа /центъра на галактиката/ по часовниковата стрелка са разположени :Глиган /Стрелец/, Елен /Козирог/, Маймуна /Водолей/, Ягуарка с ягуарчета /Риби/, Катерица /Овен/. В дясната половина на Зодиака, обратно на часовниковата стрелка, се редуват съзвездията, "свързващи" световете: Жаба /Скорпион/, Папагал /Везни/, Пернатият змей /Дева/, Сова /Лъв/, Скорпион /Рак/, Костенурка /Близнаци/ и Гърмяща змия /Телец/.

Годината започва с Елена /22.12 - 20.01/ - първи в "живата" половина на зодиакалния кръг. Млекопитаещото принадлежи към реалния свят, където всико е ясно: тук изгрява слънцето, съществуват пространството и времето, предметите, растенията, животните, а самият човек се ражда, расте, встъпва в брак, ражда деца. Появилите се на бял свят в този месец се отличават, от една страна, с връзка с традициите, а от друга, с такива положителни мъжки качества като стремеж към новото и подобряване на съществуващото. Заченати под съзвездието на Папагала, те са правдиви, имат силно развито чувство за справедливост. Препоръчва се през този период хората да се ориентират само върху земните грижи.

Февруари преминава под знака на Маймуната /21.01 - 19.02/. Това весело зверче символизира жизнената енергия, упоритостта. Знакът предопределя излишни усилия за постигането на всякакъв резултат. Родените в този период наследяват всички навици на примата. Освен това те са били заченати под знака на Гърмящата змия, затова често използват нейната интуитивна мъдрост. Като цяло характерът на хората Маймуни е ориентиран към мъжкия тип поведение. През тови месец трябва да сте особено внимателни в момента на зачеване на дете, тъй като душата му ще принадлежи на Маймуната - тогава детето ще се появи на бял свят с чужда душа и цял живот ще го преследва чувството за неустроеност. В този период трябва да бъдете много внимателни в работата до най-малките подробности.

Ягуарка с ягуарчета /20.02 - 20.03/. Символът на този месец е щастливата майка. Това е много важен женски знак, защото майката, защитавайки децата си, е способна на жестокост. Родените през този период са били заченати под знака на Костенурката, намираща се в "женската" част на Млечния път, и затова притежават особено интуитивно виждане, често се стремят към разгадаването на езотеричните тайни. Жените от този знак се реализират по-успешно от мъжете, на които се падат всички недостатъци на незрелите ягуарчета - бъбривост, несамостоятелност, любов към приказките. Дамиет усепшно съчетават в себе си и мъжкото, и женското начало. На този знак е противопоказана самотата, тъй като без грижи за семейството Ягуарката бързо изпада в депресия. В този период трябва внимателно да се вглеждате в това, което държите в ръцете си - може да ви попадне нещо ненужно или дори вредно за душата ви. Пролетното равноденствие на 20-21 март благоприятства реализацията на отдавна замислените планове.

Катерица /21.03 - 20.04/ завършва "живата" половина на хороскопа. Тя е доверчива, безобидна, всеки може да я излъже. Но е способна да излезе от затрудненото положение благодарение на упоритостта и грижовността си. Хората, родени под този знак, хармонично съчетават в себе си мъжкото и женското начало. От една страна, те са способни да решават всички проблеми, лесно боравят с интуицията и предчувствието, което обикновено не се очаква от тях. От друга, заченати под знака на Скорпион, те са скептични и трезви в оценката на реалността. Благодарение на неуморимия си труд те натрупват в тайниците на душата си знания и опит, които в един прекрасен ден водят до много високи постижения. През този месец трябва да се закрепи успехът, да не се предавате на съмнения и смело да вървите напред. Но трябва да помните, че Катерицата не търпи лицемерие, затова не лъжете, можете да извикате бедата.

Маите мятали, че съзвездието /Гърмяща змия, 21.04 - 21.05/, открива нов етап в живота /започва периодът на влиянието на "свързващите" световете/ - време на получаване на първите резултати от всички предишни усилия. При родените под този знак преобладава изразеният мъжки модел на поведения с присъщия му невинаги оправдан риск. Освен това датата на зачатието се пада в съзвездието на Совата, което предопределя излишък на честолюбие и амбициозност. В началото на май хората трябва да са особено внимателни, да обръщат внимание на най-малките признаци за всяка заплаха - в това време ние минаваме покрай пръстените на опашката на змията и ако не сте чули нейния шум, толкова по-зле за вас. Само хората, притежаващи магически способности, могат да си позволят да постъпят решително. Всички останали е по-добре да не "мерят поглед" със змията.

Знакът на Костенурката /22.05 - 21.06/ е противоречив - той влече едновременно в бъдещето и в миналото, в него са се съединили радостта и мъката, оптимизмът и безнадеждността, логиката и интуицията, бъбривостта и мълчанието, ненавистта и любовта. Хората, родени в този период, са дълбоко свързани с мистичното начало, което се укрепва от зачатието им под знака на Пернатия змей. Присъщи са им постоянни търсения на оптимален полов партньор и е много трудно да бъдат спрени. Затова трябва по-често да се оглеждате за бавната Костенурка, за да не се увлечете прекалено. Заедно с това именно Костенурката помага да се избегнат ненужнита авантюри, а ако такива хора все пак влязат в рисковани ситуации - с чест ще излязат от тях. В първите дни на този знак не бива да влизате в конфликти и да изяснявате отношения, тъй като е голяма опасността да изпаднете в депресия и да получите психическо разтройство.

Скорпионът /22.06 - 23.07/ спира безогледните търсения в предния месец. Дошло е време да се осмисли всичко, което се е случило през първата половина на годината и да се повеселите от сърце. Родените под този знак, от една страна, запазват внезапните и не особено ясни връзки с мистичните светова, а от друга, заченати под съзвездието на Папагала, реално възприемат живота. рез този период смътните мечтания и надежди отстъпват място на опитите за осъзняване на нималото. Но неувереността в разбирането на себе си и своето отношение към околнсия свят може да доведе до загуба на способността реално да оценявате състоянието на нещата. Има опасност да се затворите и да започнете агресивно да се отнасяте към всичко наоколо, без всякакви основания за това.

Сова /24.07 - 23.08/. Нощна птица, свързана с луната, което й позволява да използва всеобщия мистичен опит. Хората, родени под нейното покровителство, се стремят да постигнат съвършенство в занаята и да си познаят древните истини, които те умеят да използват за реализация на своите прекалени амбиции. Те са заченати под съзвездието на Жабата, затова трябва да се пазят от развитието у себе си на някои не особено приятни женски качества - самовлюбване, завистливост и излишно внимание към секса. В делата в този месец се постига пик на силата, зрелостта, творчеството и жизнената енергия. Настъпва време да се жънат плодове. Но на Совата е свойствено на всички да гледа от горе надолу, затова тя може малко да се откъсне от реалността и дори да пропусне постигнатото.

Родените под знака на мъдрия Пернат змей /24.08 - 23.09/ се стремят към систематизация на натрупаните знания. Но съзвездието, под което са били заченати, формира два несходни типа характери. Ако това се е случило под знака на Прилепа, то на тези хора са свойствени гениалните откровения, а ако се е случило под знака на Глигана, то в характера на човека преобладават резките мъжки качества, упоритостта в постигането на целта и жизнерадостта. Всичко, което се извършва в този период, има шанс да получи безсмъртие. В същото време това е период да се заемат сериозно с възпитанието на наследниците.

Под знака на Папагала /24.09 - 23.10/ годината тръгва към приключване Според митологията на маите папагалът кацнал на върха на световното дърво, следял за хармонията в отношенията между хората и наблюдавал светът на мъртвите да не нахлуе в света на живите. Еленът, под чийто знак е станало зачатието, внася елемент на порядъчност и стремеж към запазване на традициите. Но трябва да се помни, че Папагалът, макар и мъдра птица, не е склонен да заема активна жизнена позиция и понякога без нужда казва направо истината в очите. През този месец може да се появи някаква неизгодна за вас тайна, така че е по-добре предварително да се избавите от "скелета в шкафа". Като цяло делата трябва да продължат и да се разширяват във ваша изгода.

Родените под съзвездието на Жабата /24.10 - 22.11/ се отличават с невъзмутимост и постъпват така, както смятат за необходимо, без да се съобразяват с околните. Заченати под знака на Маймуната, тези хора не са склони да изпадат в паника при необходимостта да правят избор. Напротив, те дълго и обстоятелствено обмислят своите ходове. В този период е добре да се планира цялата бъдеща година и да се издигат нови идеи - както моментни, така и дългосрочни. Но трябва да се помни, че от целия хайвер, който мята Жабата, оцеляват единици, затова се ориентирайте към качеството, а не към количеството на начинанията си. Не забравяйте, че има и отровни Жаби, затова, ако не сте особено уверени в себе си, не се втурвайте в нови запознанства.

На края на ноември попада най-мистичното съзвездие Прилеп /23.11 - 30.11/. Именно в това място на Галактиката се намира паметта на целия свят и входът в другата реалност. Затова родените през този периодхора са съвършено особени същности, изпълняващи някаква свръхзадача, често неосъзнаващи го през целия си живот. Всъщност те са родени от самия Космос. И изобщо всичко, което се случва в този период, е санкционирано от висшите сили и има тайствен смисъл.

Последният месец на годината преминава под знака на истинския самец Глигана /01.12 - 21.12/. Родените под този знак притежават определено мъжки черти на характера - активно сексуално поведение, безразличие към многобройното потомство, сита жизнерадостност или главна агресивност, постоянно търсене на приключения, риск и смелост, липса на изисканост. Но се случват и парадоксални изключения - връзката с Пернатия змей по отношение на зачеването понякога поризвежда на бял свят интелектуалци естети, на които им е доста неуютно в този вят. Между другото, на света също не му е особено уютно в тяхното общество. Ако в предишния месец сте успели да направите верния избор, сега можете със сигурност да се готвите за реализация на плановете и дори при необходимост, подобно на тотема на месеца, да вървите "на щурм".