Секретарка запали война между кмет и съветници

Обвинения в община Родопи

Уволнението на секретарката на Общинския съвет в Родопи предизвика война между съветници и кмет. Председателят на местния парламент Георги Цанков и още шестима негови колеги са внесли сигнал до Районна Прокуратура Пловдив, в който обвиняват Пламен Спасов в самоуправство. "Той превърна Родопи в първа частна община", заяви зам.-председателят на ОбС Павел Гимишев.

Конкретният повод за сигнала е, че техническият секретар на съвета Валя Баракова е била уволнена в четвъртък следобед по разпореждане на кмета и компютърът ѝ е бил иззет.

"Не знаем какво е изтрито или качено на този компютър, но липсват и два печата, така на практика всяко едно от стотиците хиляди решения на Общинския съвет може да бъде преправено", каза председателят на ОбС Георги Цанков.

Обвиненията са несериозни, каза кметът Пламен Спасов. Той лично преди време назначил Валя Баракова. Според него уволнението на техническия секретар е извършено по всички правила. Чрез нападките съветниците омаловажават работата ми и оправдават бездействието си. Ще сигнализирам органите за това, което се говори срещу мен, заяви Спасов. И още: