Жизненоважно! Дамите, навършили 30 години, да променят хранителния си режим

Определени промени започват да се случват в организма след тази възраст

С напредването на възрастта на всяка жена ѝ се налага да полага все повече и повече грижи за здравето и външния си вид. Храната не прави изключение в този случай, а дори напротив. Жизненоважно е дамите, навършили 30 години, да променят режима си, съобразявайки го с определени промени, които започват да се случват в организма след тази възраст.

Като за начало метаболизмът започва да се забавя, което означава, че тялото е сколонно да произвежда повече мазнини, за сметка на мускули. Освен това костната плътност намалява и затова консумирането на храни, които заздравяват костната структура, трябва да се превърне във ваш приоритет.

С напредване на времето, тялото се нуждае от по-малко калории, за да изпълнява основните си функции. Обмяната на веществата също забавя хода си, което означава, че приемането на повече енергия от необходимото за възрастта ви неизбежно води до качване на килограми.

Министерството на земеделието в САЩ направи указания за калорийния прием по няколко показателя – пол, възраст и физическа активност. За една жена над 30 години се препоръчват 2000 калории дневно. С всяка следваща година приемът трябва да намалява и до 39-ата годишнина трябва да спадне до 1800. Особено, ако движението не е достатъчно, за да се изгорят поетите калории с храната.

И, както се досещате, този калориен прием трябва да идва най-вече от пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и протеини, получени от постни меса.